Home

Actuele tijd

Countdown

tot aangifte 2016

Afspraak maken?

Heeft u nog geen afspraak kunnen maken?

bel dan: 06 516 287 49

 

Businesscard

 

businesscard 


Realisatie website:
offermans-advies
Het Centraal Testament Register
maandag, 28 september 2015

logo-enveloppeHet Centraal Testamentenregister (CTR) is een database waarin (kandidaat)-notarissen registreren wie een testament heeft opgemaakt, wanneer hij dat heeft gedaan en bij welke notaris. Het CTR geeft antwoord op de vraag of een overledene een testament heeft en bij welke notaris zich dat bevindt. Het biedt geen inzage in de inhoud van het testament.

Iedere (kandidaat-)notaris kan namens de erfgenamen het CTR raadplegen. Als particulier kunt u via een schriftelijke aanvraag ook (kosteloos) nagaan of de overledene een testament heeft.

   
 
Aanvraag uittreksel CTR
maandag, 28 september 2015

logo-enveloppeAanvragen voor een verklaring van het CTR worden alleen schriftelijk behandeld. U kunt alleen een aanvraag indienen ten aanzien van een overleden persoon.

U moet daarom altijd een kopie van het uittreksel uit het overlijdensregister meesturen. Naaste familieleden van de overledene kunnen dit uittreksel opvragen bij de gemeente waarin de overledene kwam te overlijden (dus niet in de gemeente waar die persoon als laatste stond ingeschreven). Vaak kan de uitvaartonderneming hiervoor zorgdragen. Een (schriftelijke) verklaring van overlijden, afgegeven door een (huis)arts, volstaat niet.

 
 
Bankverklaring na overlijden  
maandag, 28 september 2015

logo-enveloppeVaak wordt ervan uitgegaan, dat banken u verplichten een Akte van Erfrecht te laten opmaken bij een Notaris. Het bedrag wat u aan de Notaris dan dient te betalen, kan afhankelijk van het aantal erfgenamen al snel oplopen naar € 500,00 of meer. In veel gevallen volstaat een bankverklaring, doch niet alle banken werken hieraan in voldoende mate aan mee.

Lees meer...
Deze manier van inzage in het CTR is gratis
maandag, 28 september 2015

logo-enveloppeStuur uw verzoek of ingevuld aanvraagformulier (pdf), inclusief een kopie van het uittreksel uit het overlijdensregister, naar:

Centraal Testamentenregister (CTR)

Postbus 19398

2500 CJ DEN HAAG

 

Deze manier van inzage in het CTR is gratis. Vergeet niet uw eigen adres te vermelden in de brief, zodat u het antwoord thuisgestuurd kunt krijgen.

 
 
Antwoord CTR
maandag, 28 september 2015

logo-enveloppeHet CTR doet er alles aan om uw aanvraag zo spoedig mogelijk te behandelen. De medewerkers streven ernaar u binnen één week te berichten of de overledene een testament heeft opgemaakt en (als dat het geval is) bij welke notaris deze zich bevindt.

 

 
 
 
 

 

 


Pagina 1 van 1